srijeda, 1. studenoga 2017.

Krem torta od palachinki Pogledajte na


SASTOJCI
5 jaja
100 g margarina
3 žlice šećera
5 žlica brašna

3 dcl mlijeka
2-3 vanilin šećera / s Rumom po preporuci ali po želji
čokolada za kuhanje
2-3 žličice Ruma

PRIPREMA
Odvojiti žumanjke, dodati šećer, maslac,par žličica Ruma, brašno i mlijeko i sve dobro na kraju izmješati.

Zatim dodati snijeg od bjeljanjaka i lagano miješajući dodati u prethodno naprapčjenu smjesu.

U dobro ugrijanu tavu na vruće ulje staviti cca 3 žlice smjese i rasporediti po tavi u krug, veličina po volji. Peći samo s jedne strane dok gornja strana ne postane pjenasta. Palačinku kao takvu skliznuti na tanjur i posipati s Vanilin šećerom prethodno pripremljenim. Moj izbor je inače Vanilin šećer s rumom, ili dodati malo ruma u smjesu. Redom ispeći ostatak ostale smjese i redati palačinku na palačinku posipavajući je Vanilin šećerom.

Na samom kraju otopiti čokoladu za kuhanje i po želji dodati još koju žličicu Ruma.

POSLUZIVANJE
Torta se poslužuje kako se god želi jer je fina i topla i hladna. 🙂 Nema puno nauke i mudrovanja oko posluživanja, jednostavno kad god ti dođe odreži komadić torte i uživaj u kremastom okusu! 😉 Bon

Appetit!!!

izvor:recepti za top jela i poslastice.com

Nema komentara:

Objavi komentar