ponedjeljak, 2. listopada 2017.

Zeytinli Tavuk/turska peka sa piletinom


Sastojci 
800g piletine/dijelovi po želji
4 češnja češnjaka
400ml Pilećeg temeljca
2 luka/poriluka
2 mlada luka
3 Lista lovora sušenog Podravka



1žlica jabučnog octa
5žlica Maslinovo ulje
10-tak zelenih maslina
sol,papar
1/2žličice ljute mljevene papričice
1žličica svježeg lišća peršina (nasjeckanog)
Priprema
1.

Zagrijete pećnicu na 190C.Operite i osušite piletinu ,posolite je i poparite. U tavi zagrijete dvije žlice ulja pa na njemu prepžite piletinu s jedne i druge strane da uhvati lijepu boju .Izvadite piletinu u keramičku zdjelu sa poklopcem u koju ćete peći piletinu/ako nemate poklopac poklopite alu-folijom/ Na sitno nasjeckajte luk ili poriluk, u tavi u kojoj se pekla piletina dodate još dvije žlice ulja pa izdinstajte luk i sitno nasjekcani mladi luk sa zelenim dijelom, par minuta da uvene pa dodate sitno nasjeckani češnjak, nastavite dinstati još par minuta, podlijete sve jabučnim octom, pilećim temeljcem, dodate listove lovora i masline, nastavite kuhati na niskoj vatri jos par minuta. Prelite piletinu, poklopite, nastavite peći u pećnici 1h. Servirate uz bulgur, cous-cous,rižu, tjesteninu i sl. Prije serviranja pospete sve sitno nasjeckanim peršinom.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar