ponedjeljak, 2. listopada 2017.
Mekana peciva sa kobasicom i lukom
Sastojci
Sastojci:/10 kom
500g Glatkog brašna Podravka
2žličice Kvasac instant Dolcela
2žličice soli
4žlice maslaca/otopljen/oko50g
200ml mlijeka/toplo
100ml tople vode
Ostalo:
2 luka
2 žlice ulja
1žlica Koncentrata od rajčice Podravka
10-tak manjih kobasica ili upola većih/ovisi koje volite i koliko velika peciva želite
Premaz:
1 žumanjak+malo mlijeka
naribani sir/može i parmezana za posuti
1žlica Vegeta Maestro origana
Priprema
1.
Zamijesite tijesto:pomiješate prosijano brašno sa solju.U zdjelu za miješanje stavite toplo mlijeko i vodu dodate kvasac i šećer promiješate rukom dok se ne poveže.Dodate brašno i otopljeni maslac , izmiješate mikserom nastavkom na spirale dok se tijesto ne poveže.Stavite na radni stol po potrebi malo brašna pa stavite tijesto izradite ga rukom dok ne postane glatko. Vratite tijesto u zdjelu u kojoj ste miješali, pokrijete prozirnom folijom, na toplom ostavite stajati 1h ili do se tijesto ne udupla.
Za to vrijeme nasjeckate na sitno oguljeni luk, pa ga ispirjate dok skroz ne omekša na ulju, posolite poparite i na kraju dodate koncentrat rajčice.Ostavite da se sve ohladi. Tijesto izručite na radni stol podijelite ga na deset dijelova , prilagodite veličini kobasica, svaku kuglicu lagano raširite, stavite malo nadjeva, razmažete, stavite kobasicu.Oko kobasice spojite tijesto.Prebacite pecivo na lim na koji ste stavili papir za pečenje .Ponavljate postupak dok ne dovršite sve.Ostavite peciva na toplom stajati 20min
Premažete peciva žumanjkom , prospite sa malo sira i origanom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/20-25 min ovisno kolike su.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar