ponedjeljak, 2. listopada 2017.
Ljetna pesto salata sa krompirom
Sastojci
oko 1.5 kg crvenog krompira
4 stabljike celera
1.5 solja pesto umaka***
sol po potrebi
1/2 male kasike svjeze mljevenog bibera
Priprema
1.
Krompire skuhati i ostaviti da se potpuno ohlade.Pazite da se ne prekuhaju i ostavite ih u ljusci.
2.
Ohladjene krompire izrezite na vece kocke i stavite u zdjelu.
3.
Dodajte sitno sjeckani celer,sol,biber i pesto umak.
4.
Sve lagano pomijesajte i posluzite ili ohladjeno ili sobne temperature.
5.
***Ja obicno koristim gotovi pesto umak jer u jednoj prodavnici kupujem odlican pesto i zbilja se ne isplati praviti,ali vi po zelji mozete da napravite domaci pesto.
U slucaju da odlucite previti domaci pesto napisat cu kako ga ja radim.
6.
Domaci pesto umak:
1/4 solje pinjola
2 cesnja bijelog luka
3 solje svjezeg bosiljka
1/2 solje parmezana
1/4 solje maslinovog ulja
sok i koras od jednog limuna
sol i biber po ukusu.
Pinjole lagano proprzite na suhoj tavi i stavite da se ohlade.
U food processor stavite pinjole i bijeli luk i miksajte dok se ne usitni.
Dodajte sve ostale sastojke i miksajte dok me dobijete finu kremastu smjesu.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar