ponedjeljak, 2. listopada 2017.

PARFAIT OD BIJELE ČOKOLADE.


SASTOJCI:
• 3,5 dl slatkog vrhnja
• 10 dag bijele čokolade
• 3 svježa bjelanjka
• 5 dag šećera(oko 5 jušnih žlica)
• 2 listića bijele želatine
• 15 listića mente (kao zamjena može i vrećica čaja od mente, ja sam koristila vrećicu jer nisam uspjela naći svježu)


 
Čokoladni umak:
• 20 dag čokolade u prahu
• 1 žličica gorkog kakaa
• 1,5 žličica šečera u prahu
• 1,5 dl slatkog vrhnja

PRIPREMA:
1. želatinu namočiti u hladnu vodu.nabirati čokoladu pa zagrijavajući pomiješati sa vrhnjem, nasjeckanom na sitno metvicom i šećerom da se sve otopi.

2. iscijediti želatinu i primiješati kremi.


 
3. na kraju uliti čvrsti snijeg u kremu i sve promiješati kuhačom.uliti u duguljati kalup, i neka se stvrdnjava nekih 12 h, najbolje preko noći ostaviti.

4. sutradan za umak prokuhati čokoladu sa vrhnjem.istući sa mikserom.

5. poslužiti mlaki umak sa stvrdnutom kremom.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar