ponedjeljak, 2. listopada 2017.
PARFAIT OD BIJELE ČOKOLADE.
SASTOJCI:
• 3,5 dl slatkog vrhnja
• 10 dag bijele čokolade
• 3 svježa bjelanjka
• 5 dag šećera(oko 5 jušnih žlica)
• 2 listića bijele želatine
• 15 listića mente (kao zamjena može i vrećica čaja od mente, ja sam koristila vrećicu jer nisam uspjela naći svježu)
Čokoladni umak:
• 20 dag čokolade u prahu
• 1 žličica gorkog kakaa
• 1,5 žličica šečera u prahu
• 1,5 dl slatkog vrhnja
PRIPREMA:
1. želatinu namočiti u hladnu vodu.nabirati čokoladu pa zagrijavajući pomiješati sa vrhnjem, nasjeckanom na sitno metvicom i šećerom da se sve otopi.
2. iscijediti želatinu i primiješati kremi.
3. na kraju uliti čvrsti snijeg u kremu i sve promiješati kuhačom.uliti u duguljati kalup, i neka se stvrdnjava nekih 12 h, najbolje preko noći ostaviti.
4. sutradan za umak prokuhati čokoladu sa vrhnjem.istući sa mikserom.
5. poslužiti mlaki umak sa stvrdnutom kremom.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar