nedjelja, 22. listopada 2017.

Voćne boem šnite


Sastojci
Biskvit
1o bjelanaca
250g brašna
250g šećera
3 žlice soka od limuna
50 g čokolade u prahu
1 žlica gokog kakaa
1/2 Prašak za pecivo Docela



Nadjev
10 žumanjaka
10 žlica šećera
250 g maslaca /margarina
1 tučeno slatko vrhnje ilitučena šlag pijena
2oo g šumskog voća
Glazura
200g Bijela čokolada
dorada
par žlica kuhane kave





Priprema
1.

Bijelanjke ulupajte u čvrst snijeg.Neprestano mješajući naizmjenično dodajte žlicu po žlicu brašno i šećer,
limunov sok, kakao, čokoladu u prahu.Sjedinite smjesu.
Kuhačom (ručno) umješajte prašak za pecivo

Izlijte smjesu u pleh za pečenje (koristila sam  dimenzije20 x 30 cm ) koji ste  obložili  masnim papirom .Pecite 15- tak minuta na 200 C.

Pečeno ostavite da semalo  ohladi na rešetki ,skinite papir i kad se skroz ohladi prerežite da dobijete dvije kore

Žumanjke sa šećerom tucite na pari mikserom ,
dok  ne dobijete zgusnutu smjesu
Ohladite.

Dobro izradite maslac ili margarin pa  sjedinite s ohlađenom kremom.
U ovu smjesu nakraju umješajte tučenu šlag pijenu ili tučeno vrhnje.

Nakapajte kore ja sam kuhanom kavom  (možete i  sokom  limuna ili pak  samo mljijekom)

Razmažite sav  nadjev

pa pospite voćem
Poklopite drugom korom. Napomena:U knjizi" Hrvatski kolači"  kolač je bez voća i u se ovoj fazi prelije se glazurom
 pripremljenom od 2 žlice  vode  ,150g čokolade u prahu, 2 žlice šećera i 150 g maslaca ta se smjesa na laganoj vatri mješa  dok ne postane jednoličma (pazeći da ne zakuha ) i njome onda prelijte kolač .
Umjesto te glazure, koristila sam na pari otopljenju bijelu čokoladu.
Ostavite da se rashladi najbolje preko noći.
Posluživanje
 Uživajte!
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar