nedjelja, 22. listopada 2017.
Voćne boem šnite
Sastojci
Biskvit
1o bjelanaca
250g brašna
250g šećera
3 žlice soka od limuna
50 g čokolade u prahu
1 žlica gokog kakaa
1/2 Prašak za pecivo Docela
Nadjev
10 žumanjaka
10 žlica šećera
250 g maslaca /margarina
1 tučeno slatko vrhnje ilitučena šlag pijena
2oo g šumskog voća
Glazura
200g Bijela čokolada
dorada
par žlica kuhane kave
Priprema
1.
Bijelanjke ulupajte u čvrst snijeg.Neprestano mješajući naizmjenično dodajte žlicu po žlicu brašno i šećer,
limunov sok, kakao, čokoladu u prahu.Sjedinite smjesu.
Kuhačom (ručno) umješajte prašak za pecivo
Izlijte smjesu u pleh za pečenje (koristila sam dimenzije20 x 30 cm ) koji ste obložili masnim papirom .Pecite 15- tak minuta na 200 C.
Pečeno ostavite da semalo ohladi na rešetki ,skinite papir i kad se skroz ohladi prerežite da dobijete dvije kore
Žumanjke sa šećerom tucite na pari mikserom ,
dok ne dobijete zgusnutu smjesu
Ohladite.
Dobro izradite maslac ili margarin pa sjedinite s ohlađenom kremom.
U ovu smjesu nakraju umješajte tučenu šlag pijenu ili tučeno vrhnje.
Nakapajte kore ja sam kuhanom kavom (možete i sokom limuna ili pak samo mljijekom)
Razmažite sav nadjev
pa pospite voćem
Poklopite drugom korom. Napomena:U knjizi" Hrvatski kolači" kolač je bez voća i u se ovoj fazi prelije se glazurom
pripremljenom od 2 žlice vode ,150g čokolade u prahu, 2 žlice šećera i 150 g maslaca ta se smjesa na laganoj vatri mješa dok ne postane jednoličma (pazeći da ne zakuha ) i njome onda prelijte kolač .
Umjesto te glazure, koristila sam na pari otopljenju bijelu čokoladu.
Ostavite da se rashladi najbolje preko noći.
Posluživanje
Uživajte!
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar