nedjelja, 22. listopada 2017.

Mramorna torta od sira i malina



Sastojci
podloga
250g keksa(petit,čajni kolutići...)
90g maslaca
nadjev
60ml vode
2 vrećice želatine(40ml)
500g sviježeg sira
80ml soka od limuna(2 limuna manja)
125ml šećera
300ml slatkog vrhnja
250g malina
2 dodatne žlice šećera


Priprema
1.
Pripremimo kalup za tortu(22cm promjer).obložite sa papirom ili ako imate onaj koji se rasteže stavite ga odmah na podlogu gdje će torta biti.Kekse sameljte a maslac otopite(ja sam kekse u blenderu).Izmiješajte kekse i maslac i utisnite ga u dno kalupa ali i po stranicama.Stavite ga u frižider do radite nadjev.
2.



Za nadjev u maloj zdjelici stavite želatinu i vodu i rastopite ju iznad vode.Ostaviti da se ohladi.Slatko vrhnje istucite u šlag.Ostavite sa strane.Miksajte sir,limunov sok i šećer dok ne dobijete kremastu i glatku smijesu.U sir lagano umiješajte šlag.
3.
Mikserom miksajte maline i one 2 dodatne žlice šećera.Sada želatinu stavite na 4 sekunde u mikrovalnu,samo da postane tekuća i pola želatine izlije u maline a pola u kremu od sira.(ja uvijek prvo u želatinu stavim malo kreme pa to umiješam u ostatak kreme).
4.
Izvadimo kalup iz frižidera i u njega ulijemo obije smijese i štapićem(za ražnjić)napravite šare da dobijete mramorni izgled.Spremit u frižider minimalno 4 sata ali najbolje preko noći.
Posluživanje
Ja sam koristila smrznute maline i izmiksala sam ih u onoj maloj električnoj sjećkalici za luk.Ja sam maline išarala samo po vrhu torte ali bi trebalo ići kroz cijellu tortu.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar