ponedjeljak, 2. listopada 2017.

Trljanica sa sirom


Sastojci
2 - 3 pečene paprike
130 gr tvrdog belog sira
50 gr sitnog sira (ili pavlake)
nekoliko grančica peršuna
5-6 manjih češnjeva belog luka
po potrebi soli
po ukusu maslinovo ulje


Priprema
1.
Pečenu i oljuštenu papriku iscepkati na trakice  (moje su bile ljute somborke). 
Izmrviti tvrdi sir i pomešati ga sa sitnim, pa oba dodati u paprike.

Dodati sitno seckani beli luk i peršun, masinovo ulje i po potrebi posoliti.
Sve istrljati viljuškom i ostaviti da odstoji da se ukusi lepo povežu i sjedine.

Poslužiti sa vrućom lepinjom, a može da bude i meze uz rakijicu..

p.s. Duži uvod od recepta! :)))
.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar