nedjelja, 1. listopada 2017.

Krem supa ( corba ) od paradajza sa mozzarellom



Sastojci 
1kg paradajza
1kom veliki crveni luk
3kom cesna cesnjaka
500ml vode
1kom Povrtna kocka Podravka
malo ruzmarina ili tamjana
1kom mozzarelle (125gr-150gr)
Maslinovo ulje
sol i bibera po želji



Priprema
1.
Ukljucite rernu da se zagrije na 200°. Operite paradajz a zatim ga isjecite na 4 ili vise dijelova pa ih redajte na papir za pecenje (sa kozicom prema dole ). Preko njega pospite prethodno isjeckan luk i cesnjak, dodajte malo tamjana ( ja nekada koristim i ruzmarin), preko toga pospite maslinovim uljem, posolite i pobiberite po zelji a zatim stavite da se pece oko 30-35 minuta.





Dok se paradajz pece prokuhajte pola litre vode sa jednom povrtnom kockom. Zatim po zavrsetku pecenja paradajz prespite u pola litre vode i ostavite da se kuha na srdnjoj temeraturi 20ak minuta uz povremeno mjesanje.
3.
Zatim sve to ubacite u blender i izblendate par sekundi. S'obzirom da se u blenderu (dok prespete) supa moze malo rashladiti mozete da je vratite poslije blendanja jos minut u serpu i ugrijete ...dok to radite ubacite komadice mozzarelle da bi se rastopila i posluzite. (Naravno ako imate rucni blender mozete odmah da izblendate u serpi u kojoj kuvate bez presipanja u blender ;) ) Prijatno, Dobar tek
Posluživanje
Komadice mozzarelle mozete ubaciti i naknadno kada supu posluzite u tanjiru...kao sto je prikazano na fotografiji
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar