nedjelja, 1. listopada 2017.

Crvenkapica


Sastojci
petit keksi ( meni je bilo dovoljno 12 komada s obzirom na veličinu posude)
2 vrećice pudinga od vanilije
2 vrećice šlag pjene ( 125 ml mlijeka za svaku vrećicu )
4 žlice šećera
1/2 litre mlijeka za puding
1 vrećica preljeva za torte ( 2,5 dl vode, 2 žlice šećera )
1 staklenka kompota od višanja


Priprema
1.
U prikladnu posudu poslažite  petit kekse. Krenite dalje sa pripremom kreme. Prema receptu stoji da kekse poprskate sa mlijekom, ali ja nisam i nisu bili nimalo suhi, krema ih je dovoljno omekšala.
2.
Skuhajte puding od vanilije, točnije u pola lutre mlijeka skuhajte sadržaj dviju vrećica pudinga od vanilije, ostavite da se prohladi. Vi u međuvremenu izmiksajte sadržaj dviju vrećica šlag pjene, te kada se puding ohladi pomiješajte ga s šlagom.
3.



Na pripremljene kekse namažite dobivenu kremu, gore poslažite višnje iz kompota, te prelijte sa preljevom za torte.Ja sam koristila onaj crveni. Ako imate onaj bezbojni, skuhajte ga u soku od kompota od višanja i dobićete isti efekt. Preljev skuhajte na uobičajeni način, tj. prema uputstvu na pakovanju. Ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi, te poslužite.
Posluživanje
Poslužite dobro rashlađeno, možete kolač pripremiti i dan ranije.... uz šalicu toplog napitka po izboru dobar vam tek!
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar