ponedjeljak, 2. listopada 2017.
SUNČANE KOCKE.
SASTOJCI
Biskvit
• 6 jaja
• 6 jušnih žlica šećera
• 4 jušne žlice brašna
• 4 jušne žlice mljevenog petit keksa
• 2 vrećice vanilin šećera
• 1/2 žličice praška za pecivo
Crveni nadjev
• 200 gr smrznutog (ili svježeg) crvenog voća – maline, jagode, ribizli…
• 2 vrećice pudinga od maline ili jagode
• 7 jušnih žlica šećera
• 1/2 litre + 1 dcl vode
• 1 vrećica vanilin šećera
Žuti nadjev
• 1/2 litre soka iz kompota od marelice
• 200 gr marelice iz kompota
• 6 jušnih žlica šećera
• 1 dcl vode
• 2 vrećice pudinga od vanilije
• 1 vrećica vanilin šećera
Još potrebno
• 2-2,5 dcl slatkog vrhnja za šlag
• po potrebi šećer u prahu (za zasladiti vrhnje ako nije slatko)
• Malo arome maline, jagode ili višnje
• marelice, maline, jagode…za ukrašavanje
• 1 vrećica kremfix-a
PRIPREMA
Od bjelanjaka istucite snijeg, dodajte šećer pa zajedno još tucite dok ne dobijete jako čvrsti snijeg.
Postupno snijegu dodajte žumanjke, te brašno izmiješano s keksima, praškom za pecivo i vanilin šećerom.
Pecite 20-tak minuta na 180 C na velikom plehu od pećnice koji ste obložili papirom za pečenje. Ohladite i ohlađeno prerežite na dva jednaka dijela.
Za crveni nadjev stavite kuhati crveno voće u 1/2 litre vode sa šećerom, voće izgnječite.
Prašak za puding rastopite u 1 dcl vode i zakuhajte u kipuću smjesu s voćem.
Maknite s vatre i pričekajte koju minutu, a zatim vruće premažite preko prvog dijela biskvita.
Poklopite drugim dijelom biskvita.
Sok iz kompota stavite zakuhati sa šećerom, u kipuće dodajte izgnječene marelice i prašak za puding koji ste rastopili u 1 dcl vode.
Gusto maknite s vatre i vruće premažite preko druge polovice biskvita.
Ostavite da se dobro ohladi i stisne.
Od vrhnja istucite čvrsti šlag uz dodatak kremfix-a, a zatim dodajte malo arome – toliko da dobijete ružičastu boju šlaga.
Premažite šlag preko ohlađenog žutog nadjeva i ukrasite po želji malinama, marelicama, ribizlima….
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar