ponedjeljak, 2. listopada 2017.

Salata od piletine i kukuruza




Sastojci
450 g kukuruza šećerca
300 g pilećeg filea
4 kašike susama
300 g milerama
po ukusu soli i bibera
po želji slani krekeri (kod mene slana Plazma)

Priprema
1.
Pileće belo meso skuvajte, odvojite od kosti i iseckajte sitno na kockice.
Drugi način, koji se meni više dopada je, da piletinu ispečete, pa onda iseckate sitno. Možete iskoristiti pečeno meso preostalo od ručka.
2.



Kukuruz skuvajte u slanoj vodi, ukoliko koristite smrznuti, procedite i ostavite u cediljki da se dobro prosuši. Promešajte malo, kako bi isparilo što više vode. Na taj način kukuruz ne pušta vodu u gotovoj salati ;) . Možete upotrebiti i konzervirani.

3.
Susam prepecite u maloj šerpici ili tiganju, mešajte da ne zagori i smanjite temperaturu. Pecite ga dok ne poprimi zlatnožutu boju.
Pomešajte sve pripremljene sastojke, posolite i pobiberite (biber se lepo slaže), pa dodajte mileram. Količinu korigujte po potrebi, da se sastojci lepo povežu.
Stavite u frižider da se prohladi.
Posluživanje
Servirajte uz meze i pecivo, kao hladno predjelo, ili za svoj gušt i veče uz TV, sa krekerima. Belo vino lepo nadopunjuje ovu kombinaciju namirnica ;) .
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar