nedjelja, 1. listopada 2017.

Fougasse nadjeven jajem


Sastojci 
Sastojci:/4 komada
Tijesto:
140g Glatko brašno Podravka
60g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
140ml vode
1ravna žličica Instant kvasca Dolcela
1žličica Šećera ( kristal)
1 ravna žličica soli

Nadjev:
2 tvrdo kuhana jaja
1žličica dijon senfa
1/2žličica kurkume u prahu
2žlice ravne majoneze
sol,papar
4 žlice ribanog sira
1žličica nasjecanog peršina


Priprema
1.

Stavite mlaku vodu u zdjelu za miješanje, dodate šećer i kvasac, promiješate , najbolje će biti rukom, pokrijete prozirnom folijom ostavite stajati deset minuta.Maknete foliju dodate sol i brašno/obje vrste, koji ste prije toga pomiješali/zamijesiti glatko tijesto koje se nelijepi.Pokrijete opet prozirnom folijom pa ostavite stajati pola sata. Za  nadjev:naribate kuhano jaje, pomiješate ga sa ostalim sastojcima, isprobate po potrebi dodatno posolite i poparite.Odložite do korištenja.
Tijesto stavite na radni stol pa podijelite na 4 dijela.Svaki dio razvaljate u polukrug , na jednom dijelu nadjenete nadjevom, ostavite pola centimetra sa sa strane , pa preklopite donjim dijelom, forrmirate suzu/list, prebacite na lim za pečenje na koji ste prije toga stavili papir za pečenje. 


Zagrijete pećnicu na 180C Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu 15 min.Trebali bi ostati svijetli i hrskavi.Izvadite ih vani pa ih premažete sa malo maslaca. Servirati toplo ili hladno.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar