subota, 1. travnja 2017.
KARAMELA VULKAN
...ono kad dobiješ ideju...napraviš...i čuješ mmmmmmmmmmmmm...nešto slično još nisam probala.... :)
SASTOJCI
Krema
• 8 dl mlijeka
• 25 dag šećera
• 2 vanil šećera
• 50 g gustina
• 3 žlice glatkog brašna
Biskvit
• 2 cijela jaja
• 20 dag šećera
• 1 vanil šećer
• 1,5 dl ulja
• 3 dl mlijeka
• 30 dag glatkog brašna
• 1 prašak za pecivo
• 3 žlice kakaa
• 5 žlica mljevenog maka
• prstohvat soli
PRIPREMA
Krema
Od ukupne količine mlijeka odvojite dio i u njemu razmutite gustin, brašno i vanil šećer.
Ostatak mlijeka stavite da zavrije. Kad je na pola zagrijano, počnite pripremati karamel
U posudu sa debljim dnom stavite šećer i pustite da se karamelizira.
Polako, u tankom mlazu, ulijevajte vrelo mlijeko i miješajte.
Kad ste ulili svo mlijeko i karamela se otopi, ukuhajte mlijeko sa gustinom i brašnom. Miješajte dok ne provrije, izlijte u plitku posudu i dobro ohladite.
Biskvit
Pomiješajte sve suhe sastojke.
Cijela jaja mutite mikserom (na najvećoj brzini), kad se zapjene postepeno dodajte šećer sa vanil šećerom.
U tankom mlazu dodajte ulje, pa mlijeko.
Smanjite brzinu miksera na najmanju i lagano umiješajte suhe sastojke. Ne miješajte predugo.
Izlijte biskvit u namašćen i pobrašnjen lim.
Žlicom vadite kremu (kao žličnjake) i stavljajte po biskvitu.
Pecite na 180°C, 20 min na drugoj prečki odozdola, pa još 10 min samo uz donji grijač.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar