subota, 29. travnja 2017.

Divni spoj ljesnjaka i bijele cokolade u kremi. Uzivajte!





Sastojci
Biskvit
6 bjelanjaka
6 kasika secera
12 kasika mljevenih ljesnjaka
2 kasike brasna
2 kasike kakao
1 prasak za pecivo

fil
2 pudinga od vanilije
6 zumanjaka
100g bijele cokolade
700ml mlijeka




6 kasika secera
200g margarina za kreme
2 vanilin secera



i još:
12 cokoladni bananica
100g cokolade za kuhanje
2 kasike ulja



Priprema
1.

Kora:Umutimo bjelanjke u cvrst snijeg,pa postepeno dodajemo secer.Dodamo mljevene ljesnjake,brasno kakao,i prasak za pecivo i sve fino rucno izmjesamo.U pleh od sporeta koji smo oblozili papirom za pecenje,sipamo pripremljenu smjesu.Poravnamo i pecemo na200 dok ne porumeni.Pecenu koru ostavimo da se ohladi i izrezemo na tri iste kore.Krajeve mozete malo poravnati,ili izrezati nozem.
2.

fil:U serpicu sipamo pola mlijeka,a u pola dodamo pudinge,i zumanca i sve mikserom lijepo izmjesamo zajedno sa secerom i vanilinim secerom..Posto ja nevolim preslatke kolace i bjela cokolada je slatka,samo sam stavila sest kasika secera.Vi mozete još,ali meni je taman.Saspemo smjesu zumanjaca i pudinga u provrelo mlijeko.Mjesamo.



Sad dodajemo komadice bijele cokolade u vreo puding i nastavimo mjesati dok se sve ne poveze.Stavimo hladiti.
3.

Margarin posebno miksamo i stavimo u fil i sve fino miserom dobro umutimoUzmemo pladanj i redamo prvu koru,i fil namazemo, pa cokoladne bananice.Malkice pritisnemo odozgo Vi ako necete nemorate stavljati bananice.I opet kora pa fil i uzduzno poredamo po svakoj kori 6 bananica ide.Zavrsimo korom.
.
4.

Istopiti cokoladu i dodati malo ulja i preliti snitice.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar