3 kotleta amura
4 kašike brašna
4 kašike kukuruznog griza, ili palente
malo soli i bibera
2 kašičice aleve paprike
malo majčine dušice
malo izmrvljenog ruzmarina
malo belog luka u prahu
3 kašičice ulja
1 limun
Priprema
1.
Kotlete šarana posoliti. U sud za pečenje staviti peki papir, i složiti kotlete, da tako usoljeni odstoje dvadesetak minuta.
2.
Brašno, kukuruzno brašno, biber, beli luk i alevu papriku izmešati kašikom, pa dodati začinsko bilje koje volite. Ja volim majčinu dušicu i ruzmarin, pa sam dodala njih, i rukom ih malo izmrvila.
3.
Sad svaki kotlet ribe staviti u tu smesu, i malo rukom utapkati, sa obe strane. Ta smesa će postati divna korica tokom pečenja, a meso unutar nje biti sočnije.
4.
Kotlete vratiti u sud za pečenje, na svaki kapnuti samo par kapi ulja, pa ih ubaciti u rernu zagrejanu na 170 stepeni. Pekla sam ih oko 25 minuta, sa uključenim ventilatorom. Tokom pečenja ih nije potrebno okretati.
5.
Servirati sa limunom i krompir salatom.
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar