Konzumiranjem hrane kao što su celer i peršin, koja sadrži prirodni flavonoid apigenin, može se spriječi leukemija, za¬ključili su holandski stručnjaci sa Groningenskog univerziteta
Prema riječima jednog od učesnika istraživanja, testovi su pokazali da je apigenin – uobičajen sastojak voća i povrća – u stanju zaustaviti razvoj dvije vrste leukemičnih ćelija i sma¬njiti izglede za njihov opstanak.
S druge strane, međutim, holandski tim je utvrdio da apige¬nin može umanjiti pozitivne efekte kemoterapije kod osoba kod kojih je leukemija već utvrđena. Neka prethodna istraživanja su pokazala da apigenin, kojeg ima u cele¬ru, peršinu, crnom vinu, paradajz sosu i raznoj drugoj hrani na bazi biljaka, može također biti koristan u preve¬nciji raka jajnika.
Izvor: http://alternativaljekovitogbilja.info/2016/08/24/celerom-protiv-leukemije/
Nema komentara:
Objavi komentar