Sastojci
1 solja vode
1 solja ulja
1solja brasna
4 kom. jaja
2 pudinga od vanile
125gr. maslaca
10 kasika secera
800ml. mleka
2 kasike brasna
malo secera u prahu
Priprema
1.
Vodu i ulje staviti da prokuva, pa dodati brasno i dobro izmesati.
Kada se masa ohladi, dodati 4 zumanca i sne od belanaca.
2.
Od umucene mase,praviti spricem ili kasikom kapice za princes krofne, na plehu, koji ne treba nauljiti.
Peci u zagrejanoj rerni na 220C, 20 minuta. Rernu u toku pecenja ne otvarati.
3.
Fil
2 pudinga od vanile i 2 kasike brasna rastvoriti u malo hladnog mleka. Preostalo mleko staviti da se skuva,sa 10 kasika secera. Kada mleko provri,dodati puding. U mlak puding dodati maslac. Umutiti mikserom.
Filovati princes krofne toplim filom,a zatim ih odozgo poseceriti secerom u prahu
.www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar