četvrtak, 27. travnja 2017.

Voćni kolač sa krem sirom

Sastojci
izbor i količina voća po želji: breskve, marelice, kruške, jabuke, šljive...ovdje su utrošene 2 jabuke
100 g maslaca sobne temperature
1


20 g šećera
1 vanilin šećer
3 jaja
1 žlica limunovog soka
naribana korica 1/2 limuna
230 g krem sira (ABC)
150 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo




prstohvat soli
1 žlica bijelog ili smeđeg kristal šećera za posipanje (po želji)
šećer u prahu za posipanje
Priprema
1.
Pripremiti kalup, kod mene 32x13 cm, malo ga nauljiti i obložiti papirom za pečenje.
Ako se kolač pravi sa jabukama ili kruškama, voće oprati, oguliti, prerezati popola, očistiti sjemenke i izrezati na tanke fete. Drugo voće, ovisno o veličini, rezati na fete, kocke ili polovice-šljive.

2.
Pećnicu zagrijati na 180"C.
Pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol.
Maslac, šećer i vanilin šećer pjenasto umutiti.
Dodati 1 po 1 jaje, svako dobro umutiti prije dodavanja sljedećeg.
Zatim dodati krem sir te sok i koricu limuna.
Na kraju umiješati brašno sa sastojcima.
3.
Tijesto izliti u kalup i poravnati.
Voće rasporediti po tijestu, ugurati ga tako da sasvim malo viri.
Fete jabuka, odnosno krušaka, slagati okomito i gusto.
Po želji po vrhu posuti jednom žlicom bijelog ili smeđeg kristal šećera za hrskaviju koricu.

4.
Peći otprilike 60 minuta, po potrebi koju minutu duže. Ako kolač po vrhu jako dobiva boju, pokriti folijom ili papirom za pečenje.
Probati čačkalicom ili štapićem je li gotov.
Pečen kolač pustiti da se malo prohladi u kalupu pa izvaditi skupa sa papirom na žičani stalak.
Hladan posuti šećerom u prahu.
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar