subota, 29. travnja 2017.

Pečen krompir sa gljivama i lukom

Sastojci
1 do 1.5 kg krompira
300 g gljiva
3 glavice crnog luka



250 ml vode ili povrtnog temeljca
100 ml maslinovo ulja
po ukusu so i biber
po želji začini
sitno iseckan peršun





Priprema
1.
Očistiti gljive i iseći na deblje listiće.
Luk očistiti i iseći na pola, ako je glavica velika, a ako nije, nemojte seći, i iseći na kolutove.
Krompir oljuštiti i iseći na kolutove.

2.
Na dno pekača, koji je malo veći i dublji,premazati sa maslinovim uljem,, staviti gljive, posoliti, pobiberiti i posut sa začinom koji vi volite, ali ne mnogo, jer ćemo svaki red soliti i biberiti i posuti začinom po vašem izboru.
Preko gljiva staviti isečen crni luk i njega posuti solju, biberom i začinom po vašem izboru.
Na vrh staviti krompir ( ja sam krompir isekla u zdelu i tu posula sa začinom, solju i biberom i sve dobro izmešala )
Sipati vodu ili temeljac, preliti sa maslinovim uljem i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C
Na pola pečenja promešati i vratiti nazad u rernu da se ispeče do kraja.
3.
Pečen krompir posuti sa sitno iseckanim peršunom i poslužiti toplo kao samostalno jelo ili prilog pečenom mesu.
4.
Prijatno!!!
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar