Tijesto dizano sa slatkim vrhnjem...??? Nešto novo,neobično i neisprobano....baš za mene.
Sastojci
50 dag brašna
500 ml slatkoga vrhnja
1 svježi kvasac
25 dag maka
150 ml mlijeka
20 dag šećera u prahu
10 dag krušnih mrvica
7+5 dag maslaca
50 ml ruma
1 jaje
Priprema
1.
Pripremite nadjev-u 150 ml mlijeka dodamo 5 dag maslaca,šećer u prahu i kad se sastojci rastope dodajte mak.Miješamo žlicom i kratko kuhamo,a zatim maknemo s vatre i dodamo krušne mrvice,rum i mješamo dok se nadjev ne sjedini.Brašno malo posolimo,dodamo izdrobljeni kvasac,zagrijano slatko vrhnje,i mjesimo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu,oblikujemo kuglu,pokrijemo krpom i ostavimo da se diže oko pola sata.
2.
Naraslo tijesto stavimo na pobrašnjenu posudu,kratko mijesimo i razvaljamo koru.Na koru naribamo krupno maslac,razmažemo nožem po čitavoj kori.Dva kraja kore savijemo prema unutrašnjosti.S nesavijene strane koru savijemo još dva puta,prekrijemo i ostavimo još 15-tak minuta.Savijenu koru izrežemo na 4 dijela.
3.
Od prvog dijela razvučemo okruglu koru i narežemo na 6 trokuta.Na svaki trokut stavimo žličicu
nadjeva(možete staviti i drugi nadjev po želji)Zamotamo i oblikujemo kiflice.
4.
Poredamo u lim obložen pek papirom,ili premazan maslacem.Izmiješamo 1 jaje pa kistom premažemo kiflice.Pečemo na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar