subota, 29. travnja 2017.

Aromatična krem juha od batata, krumpira i poriluka

Sastojci
1 srednje velik batat
1 srednje velik krumpir



1 mrkva
1 manji mladi poriluk
2 zrna češnjaka sitno sjeckana ili protisnuta
ulje
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
800ml do po potebi vode
sol




sviježe mljeveni papar
ružmarin
Priprema
1.
 Pripremite očičistite ,operite i nasjeckajte povrće .

2.
U prikladnoj posudi  zagrijte ulje pa dodajte nasjeckani ili protisnuti češnjak,

3.
pazite da ne zagori pa   ubacite narezani poriluk   i  prodinstajte 2-3  minuta-

4.
Dodajte na kockice  narezani batat i krumpir i ostalo povće  pomalo dinstajte mješajujići


5.
ubacite temeljac za juhu   podlijte vodom da prekrije povće , pospite listićima ružmarina


6.
Kuhajte dok povrće ne omekša pa usitnite štapnim mikserom
7.
Po potrebi ako vam se čini pregusto  dolijte  vode  dozačinite slju, paprom
8.
Poslužite posuto listićima ružmarina.

Posluživanje
Dobar tek!
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar