Sastojci
1 srednje velik batat
1 srednje velik krumpir
1 mrkva
1 manji mladi poriluk
2 zrna češnjaka sitno sjeckana ili protisnuta
ulje
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
800ml do po potebi vode
sol
sviježe mljeveni papar
ružmarin
Priprema
1.
Pripremite očičistite ,operite i nasjeckajte povrće .
2.
U prikladnoj posudi zagrijte ulje pa dodajte nasjeckani ili protisnuti češnjak,
3.
pazite da ne zagori pa ubacite narezani poriluk i prodinstajte 2-3 minuta-
4.
Dodajte na kockice narezani batat i krumpir i ostalo povće pomalo dinstajte mješajujići
5.
ubacite temeljac za juhu podlijte vodom da prekrije povće , pospite listićima ružmarina
6.
Kuhajte dok povrće ne omekša pa usitnite štapnim mikserom
7.
Po potrebi ako vam se čini pregusto dolijte vode dozačinite slju, paprom
8.
Poslužite posuto listićima ružmarina.
Posluživanje
Dobar tek!
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar