nedjelja, 30. travnja 2017.

Punjene polpete s pireom od graška

Sastojci
60 dag miješanog mljevenog mesa
sol i papar
žličica Vegete mediteran



salica krušnih mrvica
1 jaje
šnita starog kruha
malo mljijeka
ulje za prženje
par pomidorina




mozzarella
listovi bosiljka svježi
malo ribanog parmezana
za pire od graška
400g Graška smrznutog Podravka
par grančica bosiljka
2 žlice milerama
maslac
sol papar
malo Vegete Natur
Priprema
1.
Izvadite sredinu starog kruha, pa je namočite u malo mlijeka. Ocijedite i izmrvite.
2.
Pripremite punjene narežite pomidorine tanko položite na njih komadić mozzarele i pospite listićima bosiljka.

3.
U zdjeli pomiješajte mljeveno meso začinite dodajte jaje,ocjeđeni kruh  i dobro rukom izmiješajte dok se ne dobije kompaktna smjesa.
4.

Od smjese odvojite manje kuglice, spljoštite ih dlanom, položie na meso  pripremljene komadiće za punjenje pa ih prekrijte drugom mesom kuglicom .

5.
Oblikujte s okrugle odreske pa ih u uvaljajte u krušne mrvice

6.
Pržite u zagrijanom ulju.

7.
Pržene ocijedite od suvišne masnoće na papirnom ubrusu pospite parmezanom i poslužite uz prilog po želji, ja sam ovog puta uz pire od graška.

8.
Orginalni recept za  pire od graška je ovdje   http://gastro.24sata.hr/recepti/pire-od-graska-3706
 ja sam ga malo  izmjenila
Stavite grašak kuhati  u hladnu vodu dodajte   bosiljak Kada grašak prokuha smanjite temperaturu na najnižu,dodajte žlićicu vegete  poklopljeno kuhajte oko 20 minuta, da grašak omekša. Kada s grašak gotov izvadite bosiljak  ,procijedite ga i  sačuvajte  oko0,5dl vode u kojoj se kuhao. Grašak posolite popaprite pa miksajte u blenderu s mileramom i vodom  .

Posluživanje

Dobar tek !
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar