četvrtak, 27. travnja 2017.

Zapečena sestrina piletina

Sastojci
500g pilećih fileta
sol, papar po želji



1 velika žlica Vegete
mala konzerva Šampinjona Podravka
1 veći crveni luk
1veća rajčica
0,2l vrhnja za kuhanje
100g sira goude
ulje za pečenje




Priprema
1.
Pileće filee začiniti vegetom,soli i paprom po želji. Ispeći na tavici sa malo ulja. Izvadti iz tavice.
2.
Na istoj tavici popržiti luk te dodati šampinjone te podliti s malo vode i pustiti da kuha kojih 15-ak min. Dodati vrhnje za kuhanje da umak zgusne te začiniti vegetom i ostalim sastojcima po želji.
3.
Sir naribati,rajčicu isječi na tanke ploškice.
4.
Na lagano pouljenu tepsiju poslagati sve pileće filee,preko njih staviti umak od šampinjona te na svaki komad staviti po komađ ploške rajčice i na kraju sve posuti sirom. Peći na 180°C - 20min.
Posluživanje
Obično poslužujemo uz rižu ili krumpiriće te zelenu salatu. Uživajte :)
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar