Sastojci:
Patišpanj:
3 jaja
1 šolja šećera
1 šolja mlijeka
1/2 šolje ulja
100 g Pšeničnog grisa Podravka
100 g mljevenih oraha
100 g grožđica
3 jabuke izrendane
3 kašike brašna
1 Prašak za pecivo Docela
1 Vanilin šećer Dolcela
cimet po želji
Glazura:
100 g čokolade za kuhanje
3-4 kašike šećera u prahu
1 kašika ulja
malo mlijeka
Priprema:
1. Pjenasto umutiti jaja i šećer, a potom dodati ostale sastojke. Poželjno je grožđice prethodno namočiti u toplu vodu.
2. Smjesa će biti dosta rijetka i neka vas to ne brine.
3. Peći na 180° C oko 30 min u plehu 25×35 cm, obloženog pek papirom. Provjeriti čačkalicom ili nožem da li je tijesto pečeno
4. Za glazuru otopiti na pari čokoladu, dodati joj šećer i mlijeka do postizanja željene gustine i dodati ulje za sjaj. Umjesto ulja može se koristiti puter ili margarin. Glazuru preliti preko prohlađenog patišpanja i ostaviti da se sve lijepo ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar