subota, 1. travnja 2017.

BRZE CRNO BIJELE KOCKE. ZA 30 MINUTA.

Jedan brzi kolac koji se i kod svecanijih prilika nekako moze prosuljati ;) Biskvit je jako brzo gotov, cak se i jaja ne mora odvajati...a krema se isto ne kuha.

SASTOJCI
biskvit
• 6 jaja
• 2 vrecice vanilin secera
• 200g secera
• 125ml ulja
• 250ml likera od jaja
• 200g brasna



• 50g gorkog kakaa
• 1 vrecica praska za pecivo




krema
• 3dl slatkog vrhnja
• 2 vrecice kremfixa
• 150g bijele cokolade
• 250g mascarponea





nadjev/urkas
• 50g bijele cokolade
• 50g crne cokolade
• 4 zlice ulja

PRIPREMA
Za kremu nasjeckati najeckati 150g cokolade i otopiti u vrhnju. Staviti u jedan do dva sata u frizider da se sto bolje ohladi.
Mascarpone bi trebao biti sobne temperature. Njega izmiksati u posebnoj zdjeli.
Ohladjeno vrhnje umutiti sa kremfixom u slag. Spatulicom njezno sjediniti mascarpone i slag.
Za biskvit secer mutiti sa jajima (dosta dugo) tako da se dobi jedna svijetla kremasta smjesa. Dodati liker i ulje pa nastaviti miksati. Prasak za pecivo, kakao i brasno u posebnoj posudi pomijesati i prosijati pa sjediniti sa smjesom od jaja (ne predugo miksati). Smjesu nalijati na veliki lim od pecnice oblozen papirom za pecenje. Peci ca.



25 min. u prethodno zagrijanoj
pecnici na 165 stupnjeva. Provjerite da li je stvarno peceno ;)
Ohladjen biskvit prerezati na pola i premazati ga sa kremom. Pokriti drugom polovicom biskvita. Za nadjev otopiti obadvije vrste cokolade sa po dvije zlice ulja i s time malo posarati kolac.
Moze se i staviti glazura pa onda sare. Narezati na kocke :)
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar