petak, 15. rujna 2017.

ZIMNICA - KISELI KRASTAVČIĆI



Sastojci
krastavčići (najlepši su kornišoni), koliko želite
Za presolac:
5 l vode
125 ml esencije
200 gr soli
400 gr šećera
5 gr vinobrana

Za svaku teglu još po:
prstohvat bibera u zrnu
malo semena bele slačice
malo seckane mirođije
1-2 lista lorbera



Priprema
1.
Krastavčiće dobro oprati i ostaviti da se ocede.Najlakše je dobro ih istrljati grubom stranom novog kuhinjskog sunđerčića za sudove.  Složiti ih u tegle, i u svaku ubaciti malo bibera u zrnu, malo semena bele slačice, list lorbera i mirođiju. Staviti plastični pritiskivač, naliti presolac i dobro zatvoriti tegle.
2.
Presolac: Sve sastojke dobro izmešati (vinobran se dodaje poslednji) i pažljivo preliti krastavčiće u tegli.
Ovaj presolac je jednostavan, jer nema kuvanja, a odličan je i za spremanje fileta paprike.
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar