četvrtak, 28. rujna 2017.

SLADOLEDNA VIENETTA.



Sastojci
ZA 1. BISKVIT
10 bjelanjaka
10 kasika ravnih secera
10 kasika brasna

ZA 2. BISKVIT
5 bjelanjaka
5 kasika secera
5 kasika brasna
za natapanje biskvita
oko 4 dl vruceg mlijeka
2 vrecice vanilin secera

VANIL KREM
3 vrecice pudinga od vanile (od 40gr)
2 vrecice vanilin secera ili par kapi arome od vanile
5 dl vode
9 ravnih kasika secera


 
7 zutnjaka
3 pune kasike kisele pavlake
125 gr margarina

COKO KREM
2 vrecice pudinga od cokolade
3 dl vode
6 kasika secera
5 zutnjaka
2 pune kasike kisele pavlake
125 gr margarina

ZA GLAZURU OD COKOLADE- nije obavezna
100gr cokolade za kuhanje
70 gr margarina
Kolicina je za jednu glazuru, ja sam stavila 2.

ZA DEKORISANJE
3 vrecice slag pjene
Priprema

BISKVITI:
Dobro umutiti sam od bjelanjaka, na pola mucenja dodavati polako secer.
U cvrst sam, kasiku po kasiku, dodati brasno, mijesajuci lagano, bez miksera.
Biskvit peci na 180C u dobro podmazanom protvanu, do blago rumene boje (oko 10-15 min).
Ohladiti ga i polako, kasikom, prelivati vrijelim mlijekom u koje je dodana vanila.


 
Potrebno je za veci biskvit oko 2- 2, 5 dl mlijeka.
Na isti nacin ispeci i drugi biskvit, natopiti sa oko 1, 5 dl mlijeka.

VANIL KREM
Puding i secer razmutiti u malo hladne vode, ostatak staviti da provri. U vrucu vodu lagano sipati razmucen puding, koji ce se jako brzo pretvorirti u zelatinastu masu tj skuhati.
Skloniti sa sporeta i u vreo brzim mijesanje, rucno, dodati odjednom zutnjake i kiselu pavlaku.
Ohladiti krem i u hladan dobro umutiti izradjen margarin.

COKO KREM
Postupak je isti kao za vanila krem, razlika je samo u kolicini sastojaka.

Posluživanje
Od vanil kreme odvojiti 1/3, koja se dodaje u pola kolicine umucene slag pjene.

REDJATI
Veci biskvit jako tanko premazati vanil kremom, preliti glazurom od cokolade.Ohladiti u frizideru.
Preko glazure ostatak vanil kreme, potom coko krem, natopljen manji biskvit, glazura.Ohladiti da se glazura stegne.Tanko premazati slag pjenom u koju je dodan vanil krem.Ukrasiti slag pjenom po zelji.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar