srijeda, 27. rujna 2017.

DUO PENOTTIE.


Kolacicu se smenjuju boje i mekoca ukusa.

SASTOJCI
• 60 gr.butera
• 60 gr.secera
• 1 jaje
• 60 gr.mlevenih oraha
• 50 gr.mlecne cokolade


 
• 60 gr.samlevenog keksa ( plazme )

za dekoraciju
• 100 gr.istopljene mlecne cokolade sa 3 kasike ulja
• 100 gr.bele cokolade sa 3 kasike ulja

PRIPREMA
Mikserom penasto umutite buter, secer i jaje.
Dodajte orahe, rastopljenu cokoladu i samleven keks. Fino izmesajte.
Trouglasti kalup 37×5 cm. oblozite providnom folijom pa sipajte masu.
Mlecnu cokoladu istopite sa uljem i pazljivo prelijte preko kolaca.
Ostavite sat vremena napolju da se stegne, pa onda istopite i belu cokoladu i pazljivo prelijte preko


 
mlecne.
Stavite u frizider da se stegne do sledeceg dana.
Sada mozete slobodno i da ih zaledite ( fino isecene i pojedinacno ).

POSLUZIVANJE
Uzivajte u njihovoj mekoci. Zaista se tope u ustima.
Ukoliko imate bolji kalup od moga, slojevi cokolade ce vam sigurno bolje ispasti jer moj nema cvrstu podlogu nego ga sa svime i svacime “podstapam”da bi stajao ravno…
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar