četvrtak, 28. rujna 2017.

KARAMEL TORTA SA KEKSOM



Karamel torta je brza, kremasta i božanstvenog je ukusa. Zamena za karamel puding, vanilin puding.



Potrebno:
2 pakovanja keksa (600 gr)
200 gr šećera u prahu
250 gr margarina
1 L mleka
3 kesice pudinga od vanile ili karamel
9 kasike šećera
400 gr belog slag krema
400 ml kisele vode
i jos:
100 gr krem šlaga
200 ml kisele vode



Priprema:
Skuvati puding sa mlekom i 9 kasike šećera. Ostaviti da se potpuno ohladi, mešajuci s’vremena na vreme. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa ga sjediniti sa ohladjenim pudingom.
Šlag krem umutiti sa kiselom vodom.
Na tacni poredjati keks 5×5, premazati jedan sloj pudinga, pa jedan sloj krem slaga. Redjati dok ne utrošite sve sastojke, (kod mene 4 reda keksa). Zadnji sloj takodje premazati pudingom i krem slagom.
Posebno umutiti 100 gr krem šlaga sa kiselom vodom, pa premazati celu tortu i ukrasiti po zelji.
Keks nije potrebno natapati mlekom, dovoljno je napraviti tortu jedan dan ranije.

izvor: korisni-saveti.com

Nema komentara:

Objavi komentar