subota, 30. rujna 2017.
SLADOLED TORTA.
Savršena krema od vanilije i čokolade, kad zaledite ima okus pravog sladoleda !!!
SASTOJCI
tijesto
• 10 bjelanjaka
• 10 žlicašećera
• 10 žlicabrašna
krema od vanilije
• 2 pudinga od vanilije
• 3 dcl vode
• 9 žlica šećera
• 1 van. šećer
• par kapi arome vanilije
• 150g margarina za kreme
• 5 žumanjaka
krema od čokolade
• 2 pudinga od čokolade
• 3 dclvode
• 9 žlica šećera
• 150g margarina za kreme
• 5 žumanjaka
PRIPREMA
Biskvit
Bjelanjke ulupat u čvrsti snijeg dodat im šećer, još malo miksat, odložit mikser i pjenjačom umutit PROSIJANO brašno.
Kalup 26 cm obložit papirom za pećenje, ulit smjesu bjelanjaka i peć u UGRIJANOJ pećnici na 160°C oko 30-ak min. (zavisi od pećnice, tijesto vam mora ostat svijetlo).
Biskvit OHLADIT.
Krema vanilija
Stavite kuhat 3 dcl vode odmah dodajte šećer, vanilin šećer i puding od vanilije, miješajte (ja to radim mikserom) dok se smjesa ne zgusne (dok jednom ne prokuha), maknite s vatre, odmah dodajte žumanje i vratite još sekundu na vatru da još jednom prokuha (uz STALNO miješanje).
Kremu ostavite da se skroz ohladi.
Krema čokolada
Ponovite isti postupak, samo nemojte dodat vanilin šećer.
Ostavite kremu da se OHLADI.
U hladne kreme umiješajte po 150g margarina.
(ja margarin ne izradim prije, držim ga na sobnoj temperaturi narežem na manje komadiće, dodam u
kremu i duuuugo miksam mikserom dok se sve lijepo ne poveže.....vi, naravno, možete margarin izraditposebno i dodat ga u kremu)
Biskvit prerežite na pola.
Jedan dio stavite na tacnu oko njega stavite obruč od torte, natopite ga vrućim mlijekom u koje ste dodali malo ruma, biskvit malo nabockajte čačkalicom da bolje upije...pričekajte da biskvit upije, namažite vanila kremu.
Poklopite drugim dijelom biskvita kojeg ste isto natopili mlijekom i namažite čoko kremu.
Ostavite preko noći da se stegne u frižideru...prije posluživanja tortu bi najbolje bilo stavit malo u zamrzivač, najukusnija je kad je jako hladna.
Ako vam je mjera od 10 jaja puno biskvita... slobodno ispecite biskvit od 5 jaja, 5 žlica šećera i 5 žlica brašna, nemojte ga prepolovit...ostavite ga na dno kalupa natopite i namažite kreme.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar