subota, 30. rujna 2017.

ĐUL PITA – RUŽICA


Sastojci
-10 listova tankih kora za baklavu
-150 g putera
-70 ml ulja
-200 g mljevenih oraha
-100 g sjeckanih oraha
-oko 150 g mljevenog keksa

Sirup:
-500 g šećera
-500 ml vode
-1 vanilin šećer



Priprema
Puter i ulje zagrijati, da se puter otopi. Sjediniti mljeveni keks, mljevene i sjeckane orahe. Pećnicu zagrijati na 180 C. Sjediniti šećer, vanilin šećer i vodu, pa staviti da prokuha. Kada prokuha, smanjiti temperaturu, pa kuhati oko 15 minuta. Maknuti i ostaviti da se prohladi (ne treba biti hladan sirup)!



Na radnu plohu staviti prvi list kore za baklavu, posuti otopljenim puterom, pa premazati četkicom. Na premazanu koru staviti drugi list. I drugi list premazati smjesom ulja i putera, pa posuti mješavinom oraha i keksa. Poklopiti trećom korom, pa ponoviti postupak. Postupak ponoviti i sa četvrtom i petom korom. Zatim, zarolati kore u “rolat”! Oštrim nožem rezati na parčad debljine oko 2 cm. Redati u pleh, premazan puterom.Na isti način pripremiti još jedan “rolat” od 5 kora. Preko posuti otopljenim puterom.

Peći na 180 C oko 30 minuta.
Pečenu pitu zaliti sirupom i ostaviti da se ohladi.

Poslužiti uz kafu!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar