subota, 30. rujna 2017.

ČOKO-ČERI.


Svoje biskvit-kolače komotno bih mogla da nazovem i “kolači 3 jajeta” ali to je čini mi se definitivno idealan broj jaja za fin,mekan,sočan biskvit…Ovom poseban šmek naravno daju višnje i …

Sastojci
Čoko-biskvit
3 jajeta
300 gr prosejanog mekog brašna
1. kesica praška za pecivo
10 kašika smedjeg šećera
3 vrhom pune kašikekakao-praha

1. kašika milerama
2 dl gustog jogurta
1 dl ulja

Čeri-preliv
300 gr višanja
2 dl soka od višanja
1 dl domaće višnjevače
1. kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake

Priprema
Umutite jaja sa šećerom, dodajte jogurt, mileram, ulje, brašno prašak i kakao.Izmiksirajte i ostavite desetak minuta, pa preručite u tepsiju koju ste obložili peki-pappirom.
Pecita na 200C oko 20 minuta.
Višnje dobro ocedite. Ja sam koristila smrznute, naravno, najbolje je koristiti sveže, ali i ove su odlično poslužile.

Sa nekoliko kašika vode umutite puding, možete dodati i malo šećera po ukusu, i zakuvajte u soku od višanja. Kad se lepo zgusne, umešajte višnjevaču i dobro sjedninite. Ostavite da se malo prohladi ali pazite da se ne stegne sasvim.
Prevrnite biskvit, pa ga prelijte ovim prelivom, a potom poredjajte višnje.
Prohladjenu ganaš-kremu prelijte odozgo i fino ohladite pre služenja.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar