petak, 29. rujna 2017.

TORTA OD KEKSA! JEFTINO, BRZO I JEDNOSTAVNO!


SASTOJCI
za biskvit
250 g keksa ( Petit Buerre ili sl. )
80 g maslaca

žuti sloj
5 žumanjaka
250 g šećera
800 g svježeg sira ( Zagrebački ili Philadelphia ili po izboru )

bijeli sloj
800 g kiselog
100 g šećera

PRIPREMA
Kekse zdrobiti kuhinjskim valjkom ili ih samljeti u blenderu.
Rastopiti maslac, te ga sa zdrobljenim keksima izmješajte i staviti peći u kalupu za torte, na 160C desetak minuta.
Žumanjke i 250g šećera sa mikserom promiješati dok se ne dobije pjenasta smjesa, a onda lagano dodavati sir da se dobije kompaktna smjesa.
Smjesu staviti na pečenu koru od keksa i maslaca, te peći 20 minuta na 160C.
Vrhnje i šećer pomiješati rukom.
Kad se ohlade donja dva sloja torte ( kora od keksa i žuti sloj ), preliti smjesu vrhnja i šećera, te ponovno vratiti tortu u pećnicu na 160C slijedećih deset minuta.

POSLUZIVANJE
Kad se ohladi, staviti je u frižider i najbolje ju je servirati drugi dan.

Uživajte!!!izvor:recepti za top jela i poslastice

Nema komentara:

Objavi komentar