srijeda, 27. rujna 2017.

ROLADA TETE ALE.


Sastojci
Za biskvit:
3 velika jaja
50 ml vrele vode
100 g šećera u prahu
1 burbon vanilin šećer
100 g brašna
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli

Za nadjev:
1prašak za puding od vanilije
4 dcl mlijeka


 
4 žlice šećera
120 g maslaca

... i još:
120 g marmelade od brusnica (malina, marelica, šumskog voća)
120 g višanja iz kompota
1 žlica voćnog likera
ribani lješnjaci za posipanje

Priprema
Za biskvit pjenasto izmiješajte žutanjke, vodu, šećer u prahu i vanilin šećer. Dodajte brašno s praškom za pecivo. Napravite snijeg od bjelanjaka s prstohvatom soli i nježno ga uz pomoć silikonske lopatice umiješajte u smjesu.
2 Priprema.../slika/841685/
Smjesu za biskvit ravnomjerno rasporedite na lim od pećnice (30 × 40 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 10-12 minuta. Pečeni biskvit odmah uvijte zajedno s papirom za pečenje, prekrijte vlažnom krpom te ostavite da se ohladi.
Za nadjev pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo hladnog mlijeka pa ga skuhajte u


 
preostalom kipućem mlijeku oko 2 minute dok se ne zgusne. Pustite da se ohladi. Pjenasto izmiješajte maslac sobne temperature pa dodajte ohlađen skuhani puding. Sve kremasto izmiješajte.
4 Moja Rolada tete Ale/slika/174114/
Kad se biskvit ohladio premažite ga blago ugrijanom marmeladom te s ⅔ pripremljene kreme. Na biskvit stavite višnje iz kompota koje ste prethodno poškropili voćnim likerom.
Ponovno zarolajte premazani biskvit i pritom pažljivo skinite papir za pečenje. Ostatkom kreme zatvorite krajeve, premažite cijelu roladu pa pospite mljevenim lješnjacima ili samo išarajte vilicom.
Posluživanje
Gotovu roladu dobro rashladite i narežite na šnite. Od ove količine dobije se 16 šnita.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar