srijeda, 27. rujna 2017.

NAJLON TORTA USPIJEVA SVAKI PUT


Sastojci:
Kora:
– 7 belanaca
– 16 kašika šećera
– 1 kašika limunovog soka
Fil:
– 1 l mleka
– 16 kašika šećera
– 7 žumanaca
– 1 puding sa ukusom vanile
– 5 kašika brašna
– 3 kašike gustina
– 1 margarin
– 1 kesica šlag pene
– 10 krem bananica
– 200 gr čokolade
Za ukrašavanje:
– 2 kesice šlag pene
– malo kisele vode





Priprema:
Kora:
Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.
Fil:
Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.
Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom.
Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom.
Smesu podeliti na dva dela.
Fil 1:
U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade.
Fil 2:
U drugu polovinu dodati seckane krem banane.
Filovati:
Kora, fil 1, fil 2, šlag.
izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar