petak, 29. rujna 2017.

Ruzicasta oblacna torta


Sastojci
5 jaja
150 g secer u prahu
750 g svjezi sir
1 kesica vanil secer Dr.Oetker
250 ml mleko
po zelji voce
1 kesica praska za kolaci od sira Dr.Oetker
1 kesica slag za ukrasavanje

Priprema
1.
Podelimo jaja na belanjak i zutanjak.
2.
5 belanjka stavimo u posudu, dodajemo 1 kasiku secera u prahu i mjesimo mikserom dok ne dobijem gustu penu.
3.
U drugu posudu stavimo 5 zutanjka, sir, ostali secer u prahu, vanil secer, mleko, prasak za kolaci od sira Dr.Oetker i mjesimo mikserom 5 minuta.
4.


Sjedinimo smese od zumanjaka i belanjaka, mesimo kasikom i dodajemo narezano voce ( ja koristila jabuke).
5.
Stavimo nasu sirnu smesu u promaslen pekac (kuglof) ili pleh i pecemo na 170 stepeni jedan sat. Gotovi kolac ostavimo u iskljucene rerne jos 10 min i onda vadimo iz rerne.
6.
Nek se malo prohladi. Pripremamo slag za premaz i nanosimo na kolac.
7.
Stavimo tortu u frizeder na 1-2 sata.
8.
Prijatno!
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar