petak, 29. rujna 2017.

ČEŠKI KOLAČ.


SASTOJCI
Biskvit
• 4 jaja
• 5 žlica šećera
• 5 žlica brašna
• 3 žlice kakaa
• 1 prašak za pecivo
• 3 žlice mlijeka
• 3 žlice ulja

Krema
• 0.5 l mlijeka
• 20 dag šećera


 
• 1 vanilin šećer
• 5 žumanjaka
• 20 dag margarina
• 5 žlica brašna

Bijela glazura
• 5 bjelanjaka
• 25 dag šećera u prahu
• 1 vanilin šećer

PRIPREMA
Jaja izmiksati sa šećerom, dodati mlijeko i ulje te na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Peći na 180 C.
Žumanjke i brašno umutiti s malo mlijeka i uliti u preostalo mlijeko prokuhalo sa šećerom.
Kuhati dok se zgusne. U vruću kremu dodati margarin i miješati dok se ne ujedini s kremom.


 
Margarin se može i pjenasto izraditi pa onda izmiksati s hladnom kremom, ali onda krema neće imati lijepu žutu boju već će biti bijela. Premazati hladan biskvit.
Bjelanjke, šećer i vanilin šećer malo izmiksati, a zatim još 10-ak minuta na pari.
Premazati preko kreme.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar