petak, 15. rujna 2017.

Moj Google Creme fraiche


Sastojci
2,5 dcl slatke pavlake
1 kašika kisjele pavlake
Priprema
1.

Slatku pavlaku blago ugrijati da joj temperatura bude 30ºC-40ºC.
Ugrijanoj slatkoj pavlaci dodati punu kašiku kisjele pavlake i ručnom mutilicom sjediniti u homogenu masu, zatim presuti u plastičnu ili staklenu posudu i zatvoriti. Ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi 8 časova. Nakon toka zgusnuti krem promješati kašikom i ostaviti 8 časova u frižider da se još više stegne.



NAPOMENA:
Ovaj krem u frižideru može stajati do 10 dana.
Slatka pavlaka i kisjela pavlaka mogu se sjediniti i bez zagrijavanja, s tim što se vrijeme stajanja produžava: 12 sati na sobnoj temperaturi i 12 sati u frižideru.
Ukoliko želite da dobijete još čvršći Creme fraiche, nakon hlađenja u frižideru krem dobro umutite mikserom. Za slatka jela možete u krem dodati 1 vanilin šećer.
ZA KRAJ:
Ovaj krem je veoma zastupljen u francuskoj kuhinji, na tržištu postoji njegova veoma popularna fabrička verzija. Za sve one koji kao i ja nijesu u prilici da kupe gotov Creme fraiche, postoji i ova ništa gora (ako ne i bolja, jer je bez konzervansa) verzija kućne izrade . Sve što je fabričko potiče iz kućne varijante, zar ne :)
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar