Sastojci
240 g sitnog bijelog (cannellini) graha iz konzerve
ili
240 g bijelog graha Podravka (400 g) iz konzerve
2 patlidžana, manja
1 žlica maslinovog ulja
2 češnja češnjaka, sjeckana
1-2 male sušene crvene chili papričice, mrvljene ili sjeckane
1 žlica listića svježeg bosiljka
1 žlica svježeg peršina, sjeckanog
500 ml povrtnog temeljca za jela Podravka, 1 posudica
1/2 čajne žlice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
50 g Grana Padana ili parmezana, ribanog
Priprema
1.
Patlidžane izbosti nožem i peči na limu u pećnici na najvećoj temperaturi oko 40 minuta.
Češnjak, čili, bosiljak i peršin pržiti na maslinovom ulju u dubokom loncu (za juhu) nekoliko minuta ili dok češnjak ne omekša, ali ne promijeni boju.
Pečene patlidžane prerezati napola i unutrašnjost sastrugati u lonac.
Kuhani grah i povrtni temeljac dodati, pustiti da juha zavri, zatim smanjiti plamen i lagano kuhati 20 minuta. Polovicu juhe odvojiti u mikser i usitniti do konzistencije pirea, zatim vratiti natrag u lonac. Juhu popapriti i promiješati.
Posluživanje
Poslužiti obilno posipno ribanim parmezanom.
www.coolinarika.com
Besramno. Ne samo da si ukrao/la tekst, već i fotografiju. Mogu te prijaviti jer su i tekst i fotke zaštićene, ali zašto se baviti tako jadnom osobom.
OdgovoriIzbriši