petak, 15. rujna 2017.
Zacinski maslac
Sastojci
250 g putera/maslaca
svjez persun
1-2 cena bijelog luka
svjez bosiljak
svjeza mirodjija
svjeza zalfija
so
svjeze mljeven biber
po zelji ruzmarin i timijan
Priprema
1.
Maslac mora biti sobne temperature. Staviti ga u posudu i malo promijesati viljuskom, dodati zgnjeceni bijeli luk, so, biber, sjeckane svjeze trave/zacine, sve promijesati i to je to.
Posluživanje
Ja ovaj maslac ne drzim u frizideru vec na sobnoj temperaturi. Ako se ne iskoristi u roku od dva-tri dana, mozete ga drzati u frizideru ili zamrznuti. Od svjezih zacina mozete koristiti ono sto imate. Po zelji mozete dodati i sitno sjeckan crni luk ili chili papricicu.
www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar