Za tijesto :
250 gr brašna
100 gr putera/maslaca
sol i vode
Nadjev
1 kg poriluka
2 crvene paprike
200 gr gauda sira / ribanog /
2 kisela vrhnja
100 gr špeka
sol papar
4 tvrdo kuhana jaja
4 jaja
Priprema
1.
Poriluk izrezati na 15 cm i obariti u slanoj vodi 7 min. Dobro ocijediti.
Paprike izrezati na štapiće.
4 jaja skuhati u tvrdo.
U zdjelu staviti 4 jaja i umutiti dodati ribani sir, vrhnje ,sol i papar i lagano izmiješati
2.
Slaninu malo prepeći.Zamijesiti tijesto i staviti u modlu od 26 cm tako da krajevi budu uzdignuti uz rub modle.
Staviti dio smjese od sira i jaja ,a preko toga položiti poriluk.Posuti s trakicama paprike i popržene slanine.
Sve prekriti s drugim dijelom smjese.Kuhana jaja posložiti i staviti peći.
3.
Peče se 60 min na 180 c .Pečenu tortu malo ostaviti da se prohladi a potom rezati.
4.
Uz ovu tortu nama je pasala salata od mladog kupusa s jogurtom i kiselim vrhnjem
5.
Izribati kupus posoliti pouljiti i izgnječiti .Dodati jogurt i kiselo vrhnje i sve izmiješati.
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar