petak, 15. rujna 2017.
Voćni užitak s kardamomom
Sastojci
800 g narezanog voća (mango, banane, kivi, papaja)
150-200 ml soka svježe naranče
½ žličice kardamoma u prahu
1 žličica naribane korice naranče
1 Vanilin šećer Dolcela
Za čokoladni preljev:
250-300 ml slatkog vrhnja
½ žličice kardamoma u prahu
2 žličice instant kave
100 g gorke čokolade
Za posluživanje:
300 g sladoleda
2-3 žlice popečenih grubo mljevenih badema
Priprema
1.
Oguljeno voće narežite na ploške ili kocke i stavite u dublju zdjelu.
2.
Iscijeđeni sok svježe naranče pomiješajte s kardamomom u prahu, naribanom koricom naranče i vanilin šećerom.
3.
Mješavinu zakipite, ohladite, procijedite, a zatim je prelijte preko pripremljenog voća. Ovako pripremljeno voće ohladite.
4.
Slatko vrhnje pomiješajte s kardamomom u prahu, instant kavom i zakipite. Vrhnje maknite s vatre, ostavite ga stajati 2-3 minute, a zatim umiješajte natrganu čokoladu i sve dobro izmiješajte.
5.
U zdjelu za posluživanje stavite veću kuglu sladoleda, ohlađeno voće, prelijte toplim preljevom od čokolade i pospite grubo mljevenim bademima.
Posluživanje
Poslužite odmah.
Savjet
Po želji, u voćnu salatu možete umiješati 3 – 4 žlice bijelog vina.
www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar