petak, 15. rujna 2017.

Voćni ražnjići s umakom od čokolade


Sastojci
1 limenka Kompota ananas light Podravka
1 grozd grožđa
2 kivija
150 g jagoda
Za umak:
100 g čokolade
80-100 g maslaca
4 žlice vode
1 Vanilin šećer Dolcela

Priprema
1.
Vodu, vanilin šećer i čokoladu otopite u posudi na pari pazeći da ne zakipi. U vruću smjesu postupno umiješajte maslac narezan na listiće i izmiješajte dok ne dobijete glatku masu.
2.



Grožđe i jagode operite. Razdvojite bobice grožđa, a jagode prerežite napola. Kivije ogulite i narežite na kockice, kao i ananas.
Posluživanje
Voće naizmjenično nabodite na drvene štapiće, složite na tanjure i uranjajte u topli umak od čokolade.
Savjet
Za voćne ražnjiće možete upotrijebiti i drugo voće, kao što su marelice, breskve, višnje ili naranče.
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar