petak, 15. rujna 2017.

Somborka



Sastojci
4kg paprike somborke
20oml ulja
200ml sirceta
200gr soli
2oogr secera
pola kesice vinobrana
pola kesice konzervansa
beli luk,persun i biber u zrnu po sopstvenom ukusu

Priprema
1.
Sve sastojke stavite u vanglu promesajte i pustite da se secer i so otope.Dok to cekate paprike ocistite operite i stavite na kuhinjsku krpu.
Svaku papriku provucite kroz tecnost  i stavite u vecu vanglu ili serpu ja sam stavila u dve posto velikih nemam.Ostatak tecnosti sipajte preko paprika prekrijte i ostavite 24 sata.S vremena na vreme to promesajte.Ucinice vam se da je malo tecnosti ali ce vam i ostati posto ce paprike da puste svoj sok.

Iseckajte persun i beli luk.Paprike stavljajte po dva reda  u teglu pa dodajte persun,beli luk i biber u zrnu i tako dok ne napunite teglu.Paprike malo vise pritiskajte.Dolijte u svaku teglu ako je potrebno tecnosti,stavite plasticnu resetku  i dobro zatvorite

Paprike mozete stavljati cele a mozete ih seci na polovine.Posto je somborka ljuta moj savet bi bio da stavite jednokratne rukavice jer ce vas peckati ruke i kada je cistite i kada je budete mesali.
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar