petak, 15. rujna 2017.

Red paprike, red kupusa....


Sastojci
1 kg paprike
1 kg kupusa
1 čaša 9 % octa
3 čaše vode
1 manja žlica soli
1žlica šećera
na vrh žličice vinobran


Priprema
1.
Očistiti papriku i izrezati na četvrtine ili po želji. Kupus izrezati na deblje kriške. Slagati u teglicu red paprike, red kupusa i tako dok ne bude tegla puna.
2.



Ocat, vodu, sol, šećer i vinobran izmiješati da se otopi i sipati  u teglicu na povrće. Poklopiti i ostaviti do drugi dan. Drugi dan staviti pritiskivač( da se ne digne povrće) i po potrebi dodati još paprike ili kupusa , bolje se može složiti i pritisnuti kad jedan dan stoji. Zatvoriti teglicu i spremiti među ostalu zimnicu.
Posluživanje
Koristila sam za mjeru čašu od 2 dl  a  količinu paprike i količinu kupusa odredite prema veličini vaših tegli.  Bolje je stavljati u veće tegle....ljepše se može složiti....
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar