petak, 15. rujna 2017.
Red paprike, red kupusa....
Sastojci
1 kg paprike
1 kg kupusa
1 čaša 9 % octa
3 čaše vode
1 manja žlica soli
1žlica šećera
na vrh žličice vinobran
Priprema
1.
Očistiti papriku i izrezati na četvrtine ili po želji. Kupus izrezati na deblje kriške. Slagati u teglicu red paprike, red kupusa i tako dok ne bude tegla puna.
2.
Ocat, vodu, sol, šećer i vinobran izmiješati da se otopi i sipati u teglicu na povrće. Poklopiti i ostaviti do drugi dan. Drugi dan staviti pritiskivač( da se ne digne povrće) i po potrebi dodati još paprike ili kupusa , bolje se može složiti i pritisnuti kad jedan dan stoji. Zatvoriti teglicu i spremiti među ostalu zimnicu.
Posluživanje
Koristila sam za mjeru čašu od 2 dl a količinu paprike i količinu kupusa odredite prema veličini vaših tegli. Bolje je stavljati u veće tegle....ljepše se može složiti....
www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar