subota, 16. rujna 2017.
lešo meso
Sastojci
700gr junećeg mesa
2kasike Vegete
2kasike bibera i soli
2kom mrkve
1kom crveni luk
1 svezanj persina
1 kom patliđana
1l vode po potrebi
1 solja suncokretova ulja ili biljno
2-3 komadica bijelog luka
1 glavica crvenog luka
200gr slatkog kupusa
Priprema
1.
bijeli luk isjeckati sitno,dodati malo vegete,soli,bibera persuna i pomjesati s uljem,da ostoji,u lonac staviti meso,nasuti vodu dodati vegetu,luk,mrkvu persin,biber,sol,i pustiti da se krcka,veci patlidzan,iskrizati na kolutice i posoliti da malo ostoji nekih 10 min da pusti vodu,zatim ga procjediti i na gril tavi ga peci sa malo premazanog ulja tj marinade,i peci,naribati kupus i posoliti i pobiberiti ga i staviti na tanjir,,gotovo meso takodje stviti pored kupusa dodati patlidzane i glavicu crvenog luka i lagano posutimarinadom
Posluživanje
posluziti uz neko dobro vino
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar