nedjelja, 2. travnja 2017.

Svinjetina s gljivama

Sastojci
250 g svinjetine od buta
2 češnja češnjaka
1 žlica šećera
50 g kineskih suhih gljiva
50 ml sojina umaka
1 žličica Đumbira mljevenog Podravka
2 žličice ulja
50 ml bijelog vina
1 žličica Vegete




Za kajganu:
2 jaja
2 žličice ulja
sol




Priprema
1.
Svinjetinu narežite na trake. Gljive kratko namočite u hladnoj vodi i ocijedite. Zatim ih kratko prokuhajte i ponovno ocijedite.
2.
Na zagrijanom ulju rastopite šećer (tako da malo posmeđi). Posudu maknite s vatre, dodajte narezano meso, promiješajte te zalijte s oko 200 ml vode.
3.
Umiješajte gljive, nasjeckani češnjak, đumbir, sezamovo ulje, sojin umak i Vegetu.
4.
Pirjajte na laganoj vatri dok meso ne omekša, a pred kraj umiješajte vino.
5.
Jaja razmutite, posolite i pecite na umjereno zagrijanom ulju uz lagano miješanje.
Posluživanje
Uz pripremljeno meso s gljivama poslužite pečenu kajganu.
Savjet
Dodajući gljive, možete dodati i malo papra.
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar