1 kg mljevene juneće vratine
800 g mljevene svinjetine od lopatice
3 vrećice Fant mješavine za ćevapčiće i pljeskavice
200 ml Prirodna mineralna voda Studenac
Priprema
1.
Sadržaj vrećica Fanta za ćevapčiće, pljeskavice i hamburgere prelijte mineralnom vodom, pomiješajte i ostavite stajati nekoliko minuta.
2.
Zatim ga dodajte miješanom mljevenom mesu, dobro promiješajte i ostavite neka odstoji najmanje 2 sata.
3.
Nakon toga smjesu ponovno premijesite i oblikujte ćevapčiće dužine oko 6 cm.
4.
Pecite ih na dobro ugrijanom i namašćenom roštilju ili u tavi.
Posluživanje
Ćevapčiće poslužite s nasjeckanim lukom i Blagim ajvarom.
Savjet
Za pripremu ćevapčića možete koristiti u jednakim omjerima tri vrste mesa (junetinu, svinjetinu i ovčetinu).
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar