nedjelja, 2. travnja 2017.

Kuhana nadjevena kokoš


Sastojci
1 kokoš (oko 1,5 kg)
150 g mrkve
80 g celera
Za nadjev:
50 g ovčjeg sira
120 g kruha
1 jaje


Crni papar mljeveni Podravka
sol
peršin
2 češnja češnjaka
Vegeta
Priprema
1.
Kokoš i povrće očistite. Kruh (star 1 dan) narežite na kocke. Sir grubo naribajte. Nasjeckajte češnjak i peršin.
2.
Pripremljeni kruh izmiješajte s razmućenim jajem, sirom, peršinom i češnjakom. Začinite mljevenim paprom i posolite po potrebi. Dobro izmiješajte i ovim nadjevom napunite kokoš. Otvor sašijte ili pričvrstite čačkalicama.
3.




Kokoš stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu zajedno s mrkvom i celerom, malo soli i Vegetom. Kuhajte polako dok kokoš ne omekša.
4.
Zatim je izvadite iz juhe, prerežite i odvojite nadjev. Narežite ga na ploške i složite zajedno s narezanim komadima mesa na ugrijani tanjur.
Posluživanje
Nadjev i meso ukrasite kuhanim povrćem, sve prelijte dijelom vruće juhe u koju možete staviti malo limunova soka i pospite peršinom. Po želji uz kokoš možete poslužiti i naribani hren.
Savjet
Za maštoviti nadjev možete umjesto samo bijeloga kombinirati i tamni kruh.
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar